Controle, diagnose en preventie

De periodieke controle van uw gebit is belangrijk voor de gezondheid van uw mond. Tandheelkunde Steehouder raadt aan tenminste twee keer per jaar een periodieke controle te laten uitvoeren, ook wanneer u geen klachten ervaart. Tijdens een periodieke controle wordt meer onderzocht dan enkel uw tanden en kiezen, de tandarts kijkt bijvoorbeeld ook naar uw vullingen en kronen en controleert de staat van uw tandvlees, tong en lippen.

Tijdens uw afspraak voor een periodieke controle kan het gebeuren dat de tandarts in overleg met u besluit aanwezig tandsteen te verwijderen. Ook kan tandarts Steehouder besluiten om röntgenfoto's te maken om onder uw vullingen en kronen te kijken of om andere gebieden van uw gebit beter te kunnen controleren. Wanneer na het beoordelen van gemaakte röntgenfoto's extra behandeling(en) noodzakelijk is, wordt hier bij Tandheelkunde Steehouder een nieuwe afspraak voor gemaakt.

Naast periodieke controles zijn probleemgerichte consulten één van de meest uitgevoerde behandelingen in onze tandartspraktijk. Wanneer u klachten ondervindt aan uw gebit, kunt u hiervoor een afspraak maken. De tandarts controleert in dit geval vaak ook kort de staat van de rest van uw gebit, maar richt zijn aandacht op het probleemgebied. Bij het maken van een afspraak voor een probleemgericht consult zal de assistente u vragen uw klachten te omschrijven, zodat de tandarts dit alleen nog hoeft te controleren en direct de juiste behandelingsmethode kan toepassen. Voor meer informatie over de behandelingen die door Tandheelkunde Steehouder worden aangeboden, kunt u terecht op de volgende behandelingspagina's: vullingen, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen, protheses en tanden bleken.

Ter preventie van tandbederf kan er gekozen worden om een fluoride behandeling uit te voeren, dit bestaat uit het voor een bepaalde tijd in de mond houden van een bitje met fluoride of het lokaal aanbrengen van fluoride met een kwastje. Vooral kinderen lopen een verhoogd risico op tandbederf, hierom wordt er voor kinderen tot en met 12 jaar aangeraden ieder halfjaar, na afloop van de periodieke controle, een fluoride behandeling te ondergaan bij Tandheelkunde Steehouder.

Is controle, diagnose en preventie bij Tandheelkunde Steehouder pijnlijk?

Controle, diagnose en preventie bij Tandheelkunde Steehouder is niet pijnlijk. Tandarts Steehouder streeft ernaar altijd voorzichtig met uw gebit en mond om te gaan en kiest bij mogelijke pijn bij een vervolgbehandeling altijd voor een verdoving zodat uw behandeling zonder pijn verloopt.

Controle, diagnose en preventie bij Tandheelkunde Steehouder

Periodieke controles en probleemgerichte consulten worden bij Tandheelkunde Steehouder altijd door uw vaste behandelaar uitgevoerd. Vervolgstappen zoals het maken van röntgenfoto's, fluoride behandelingen en het maken van nieuwe afspraken worden door de vaste assistente uitgevoerd. Persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg dienen bij te dragen aan een prettige behandeling bij tandartspraktijk Steehouder in Enter. Neem dan telefonisch (0547-214011) of per e-mail (info@tandheelkundesteehouder.nl) contact met ons op of vul het online inschrijfformulier in.

Kosten controle, diagnose en preventie

De kosten voor controle, diagnose en preventie zijn afhankelijk van de uitkomst van het door de tandarts uitgevoerde onderzoek. Het consult voor het periodiek controleren van uw gebit kost €20,44. Tandheelkunde Steehouder maakt gebruik van de standaard tarieven die zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarieven voor controle, diagnose en preventie en de overig aangeboden behandelingen vindt u via deze link.