Tanden bleken

Voor het bleken van uw tanden kunt u terecht bij Tandheelkunde Steehouder in Enter. Het bleken van tanden wordt tegenwoordig op veel plekken aangeboden, de werking van veel methoden voor het bleken van tanden zijn twijfelachtig en deze methoden kunnen bovendien schade aanbrengen aan uw mond of gebit. Indien u overweegt uw tanden te bleken, raadt Tandheelkunde Steehouder u aan uw wensen te bespreken met uw tandarts of mondhygiënist.

Het is heel normaal dat uw tanden een andere kleur hebben dan die van uw buurman en dat uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt. Tanden hebben verschillende kleuren en wijken ook in één gebit regelmatig duidelijk van elkaar af. Tanden kunnen donkerder worden als kleurstoffen de tand binnendringen, bijvoorbeeld door voeding. Daarnaast kunnen aanslag en verkleuring van tandsteen uw tanden donkerder maken en bestaat ook de kans op verkleuring van binnenuit wanneer u te maken krijgt met dood tandweefsel ten gevolge van een klap of een wortelkanaalbehandeling. Voedingsmiddelen die veel met verkleuring van tanden in verband worden gebracht zijn koffie, thee, wijn en frisdrank. Naast deze voedingsmiddelen is roken één van de belangrijkste veroorzakers van verkleuring in tanden.

Procedure tanden bleken

Voordat u in overleg met tandarts Steehouder besluit om uw tanden te bleken, is het belangrijk uw gebit te laten beoordelen. De tandarts controleert of uw tanden gezond en gaatjesvrij zijn en of de eventueel aanwezige vullingen in orde zijn. De tandarts beoordeelt de kleur van de tanden. Zijn de tanden verkleurd? Wat is hiervan de oorzaak? De tandarts informeert naar het gewenste resultaat en bepaalt of bleken de beste oplossing is voor uw gebit.

Uitwendig (thuis) bleken – gebruikt voor het bleken van gezonde tanden

1. De tandarts maakt afdrukken van uw boven- en/of onderkaak

2. In overleg wordt de huidige kleur van uw tanden bepaald en worden er malletjes en bleekgel meegegeven voor thuisbleken gedurende een aantal dagen

3. Wanneer u terugkomt wordt er bepaalt of het gewenste resultaat is bereikt

Inwendig bleken – gebruikt voor het bleken van dode tanden

1. De tandarts boort een gaatje in de achterkant van de tand

2. De tandarts brengt een blekend middel aan in uw tand, dit middel bleekt uw tanden gedurende een aantal dagen

3. Deze behandeling wordt eventueel enkele keren herhaald, afhankelijk van het resultaat

4. Na afloop van de behandeling sluit de tandarts de tand af met een vulling

Is tanden bleken bij Tandheelkunde Steehouder pijnlijk?

Wanneer u uw tanden laat bleken door tandarts Steehouder is deze behandeling niet pijnlijk. Na afloop van het tanden bleken is er een kans dat u maximaal een paar dagen iets gevoeligheid ervaart bij het drinken van warme en koude dranken.

Kosten

De kosten voor het bleken van uw tanden zijn afhankelijk van het aantal benodigde behandelingen. Tandheelkunde Steehouder maakt gebruik van de standaard tarieven die zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarieven voor het bleken van uw tanden vindt u hier.