Wortelkanaalbehandelingen

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige behandeling welke bij Tandheelkunde/tandartspraktijk/tandarts Steehouder aangeboden wordt, waarbij de tandarts ontstoken tandweefsel verwijdert uit uw tand of kies. Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer u last heeft van ontstoken tandweefsel, omdat ontstoken tandweefsel niet meer geneest. Symptomen van ontstoken tandweefsel zijn spontante kiespijn, heftige pijn bij warme en/of koude prikkels of het ontbreken van gevoel bij warme en/of koude prikkels. De zenuw van het levende deel van uw tand of kies wordt in dat geval verwijderd om u van uw pijn af te helpen. Als een wortelkanaalbehandeling te lang wordt uitgesteld en het tandweefsel afsterft, loopt u het risico op grotere problemen zoals een pijnlijke ontsteking rondom de wortelpunt van uw tand of kies.

Procedure - Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling bestaat uit verschillende stappen met als doel het verwijderen van de zenuwresten in uw tand of kies met behulp van kleine vijlen. (In onderstaande stappen staat de procedure beschreven bij een wortelkanaalbehandeling aan een kies.

1. De kies wordt geïsoleerd door een rubberen lapje om de kies te plaatsen, waarna er een gaatje bovenin de kies wordt geboord

2. De tandarts vijlt met verschillende vijltjes in uw kies en probeert hiermee tot aan de wortelpunt te vijlen

3. Een elektronisch apparaatje dat verbonden is met de vijl, geeft aan hoever de vijl in het wortelkanaal zit en of de wortelpunt bereikt is

4. Na het vijlen spoelt de tandarts het kanaal met verschillende anti-bacteriële vloeistoffen

5. Als laatste wordt het kanaal gedroogd en afgesloten met een rubberachtig materiaal en het geboorde gaatje wordt gevuld met composiet

Is een wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

Een wortelkanaalbehandeling is bij Tandheelkunde Steehouder meestal niet pijnlijk. Een wortelkanaalbehandeling wordt altijd uitgevoerd onder verdoving waardoor u tijdens een wortelkanaalbehandeling geen pijn zult ervaren.

Wortelkanaalbehandeling bij Tandheelkunde Steehouder

Tandheelkunde Steehouder is een vriendelijke en moderne tandartspraktijk in Enter, waar persoonlijke aandacht voor u en uw mond het belangrijkste is. Een wortelkanaalbehandeling bij Tandheelkunde Steehouder wordt uitgevoerd door uw vaste behandelaar, die voldoende tijd besteed aan uitleg van de procedure zodat u met een gerust gevoel kunt beginnen aan uw wortelkanaalbehandeling. Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of zich inschrijven als patiënt bij Tandheelkunde Steehouder? Neem dan telefonisch (0547-214011) of per e-mail (info@tandheelkundesteehouder.nl) contact met ons op of vul het online inschrijfformulier in.

Kosten wortelkanaalbehandeling

Het tarief voor een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling, waarbij onder andere gekeken wordt naar het aantal kanalen per element dat behandeld wordt. Tandheelkunde Steehouder maakt gebruik van de standaard tarieven die zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarieven voor een wortelkanaalbehandeling vindt u hier.